8/9/18: Exclusief Beethovenweekend in Bonn met Jan Caeyers

8/9/18: Exclusief Beethovenweekend in Bonn met Jan Caeyers

Tijdens het weekend van 8 en 9 september 2018 hebben de Vrienden van Le Concert Olympique samen met Jan Caeyers een exclusief weekend beleefd in Bonn. 

Enkele hoogtepunten uit het programma:

In het Beethoven Huis heeft Dr Julia Ronge een paar manuscripten van Beethoven getoond: het verhaal achter het vergeelde papier was fascinerend en heeft ieders aandacht getrokken. Hoogtepunt was een door het Beethoven Haus recent verworven briefje van de jonge Beethoven (ontdekt in 2012) waarin hij aan een vriend schrijft en zich afvraagt wanneer de tijd zal komen dat de mensen op aarde in vrede samenleven. De Vrienden hebben als eerste en zeer exclusief dit briefje kunnen bekijken, het Beethoven Haus bereidt momenteel een publicatie voor.

Directeur Malte Boecker heeft de Vrienden vervolgens door het Museum geleid, aangevuld met weetjes en interessante inzichten over Beethoven, zijn leven en zijn tijd, door Jan Caeyers.

In het kader van het Beethoven Fest 2018 hebben de vrienden een concert bijgewoond van het ‘Orchestra of the Age of Enlightenment’ met op het programma de Coriolanus Ouverture van L.V. Beethoven, de symfonie nr 101 van J. Haydn en de vijfde symfonie van Beethoven.

Op zondag was er voor de Vrienden van LCO een exclusief pianorecital georganiseerd met pianiste Olga Pashchenko. Op de historische Graf vleugel (waar Beethoven zelf nog heeft op gespeeld) heeft zij de Mondshein Sonate en de Waldstein Sonate gespeeld.

Een meer dan geslaagd weekend, waar de Vrienden nog lang de beste herinneringen zullen aan over houden.

8/9/18: Exclusief Beethovenweekend in Bonn met Jan Caeyers

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x