ONZE VISIE

ONZE VISIE

Driven by vision & dreams…

Toen in 2010 het orkest ‘Le Concert Olympique’ werd opgericht, had ik een droom: Beethoven en zijn tijdgenoten spelen op het hoogste niveau, met de beste mensen en in de beste omstandigheden. Ik wou mijn unieke visie op de muziek van Beethoven, zoals ik ze in mijn Beethovenbiografie (2009) had geformuleerd, omzetten in een klinkende realiteit. We wilden Beethovenuitvoeringen brengen die hoogstaand en meeslepend zijn van bekende en minder bekende composities in de zuiverste vorm.

Driven by passion & excellence…

Een vijftigtal musici uit heel Europa vormt een muzikale familie die zich verbonden weet door de gedeelde passie om de muziek van Beethoven met een unieke artistieke en historische visie uit voeren in een hedendaagse en frisse speelstijl. Dit heeft geleid tot een 20-tal spraakmakende producties met concerten in prestigieuze concertzalen in heel Europa. Beethoven is de focus in de breedte en in de diepte. Le Concert Olympique laat niet alleen zijn composities weerklinken maar investeert ook in wetenschappelijk onderzoek, literatuur, films, lezingen en gastcolleges.

Driven by innovation & people…

Le Concert Olympique is uitgegroeid tot een community met fans van het eerste uur, een gedreven team, talentvolle muzikanten, trouwe sponsors en mecenassen. Ook het Vlaamse ministerie van Cultuur en de KU Leuven steunen op structurele wijze. Samen zijn we ervan overtuigd dat Le Concert Olympique een vooraanstaande en innovatieve rol kan spelen in het Beethovenjaar 2020, maar ook dat het orkest na 2020 muzikale bakens zal verzetten. Dit project staat symbool voor de zoektocht naar vernieuwing en innovatie binnen de context van traditie.

Do you want to join our unique journey? Let’s talk!

Vrienden, fans en sympathisanten van Le Concert Olympique worden als VIP-gast uitgenodigd op onze concerten, lezingen, muzikale diners en culturele Beethovenreizen.

Muzikale groeten,

Jan Caeyers,
Founder & conductor Le Concert Olympique

ONZE VISIE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x